coaching op scholen

Vivre kindercoaching
Vivre kindercoaching

Coaching op scholen kan met een hond, waardoor er op een speelse manier geleerd kan worden. Bovendien:

 • De hond is een natuurlijke spiegel
 • De hond heeft geen waarde oordeel
 • De hond is een maatje
 • De hond brengt humor
 • De hond geeft vertrouwen

Wanneer zet je het in?
Coaching op scholen met een hond op school heeft een meerwaarde.

Je kan hierbij denken aan de volgende gebieden:

 1. Emotionele ondersteuning: leerlingen kunnen met de hond knuffelen, lezen of spelen. Dat werkt door in het emotionele welzijn van leerlingen en draagt bij aan het verminderen van angst, stress en eenzaamheid.
 2. Sociale vaardigheden aan te leren: De hond kan de leerlingen helpen om sociale vaardigheden aan te leren. Dit kan bijvoorbeeld in groepsverband gedaan worden met de VIDA training, maar dit kan ook individueel. Door met de hond samen te werken en voor hem te zorgen leren leerlingen ook rekening met andere te houden.
 3. Positieve gedragsverandering: De hond kunnen dienen als motiverende factor om positief gedrag te laten zien. Ze kunnen bijvoorbeeld beloningen verdienen om samen met de hond iets te ondernemen. En oefenen met geduld en doorzettingsvermogen als leerlingen de hond iets nieuws aanleren.
 4. Zelfvertrouwen en zelfbeeld: de hond iets nieuws leren en daar een succeservaring mee opdoen, draagt bij aan je zelfvertrouwen. Ook het opbouwen van een vertrouwensband met de hond draagt bij aan een positieve zelfbeeld.
 5. Om leren gaan met faalangst: bij het oefenen met de hond leer je dat het helemaal niet erg is als er eens iets verkeerd gaat. “Je mag gerust fouten maken, daar leer je van!”

  wat mijn klanten zeggen

  Ouder

  ” Zowel mijn zoon (10 jaar) als ik hebben coaching sessies gehad met Jimba en Aniek. Aniek is laagdrempelig en stelt je op je gemak. Ze kreeg het zelfs voor elkaar om mijn zoon ‘aan het praten te krijgen’ (vrij gesloten jongen) bijv. middels spelletjes met Jimba en een wandeling.  Aniek maakt op een subtiele wijze zaken bespreekbaar en inzichtelijk (zonder oordeel). Jimba is een ontzettend lieve hond en lijkt je goed aan te voelen. Coaching met een hond is verrassend en voor mij meer toegankelijk dan alleen een gesprek.”

  Kind (8 jaar)

  “Ik vond het heel erg leuk bij Aniek en Jimba. Ze had leuke spelletjes bedacht en we hebben wandelingen gedaan. Daarnaast is Jimba een hele leuk en lieve hond en Aniek is ook heel aardig.”

  weten wat ik voor jou kan betekenen?

  error: Deze content is beschermd